Site Loader

De regering legt de laatste hand aan wetgeving die de weg vrijmaakt voor regulering van de handel in crypto-activa, terwijl het gebruik van virtuele valuta voor betalingen en transacties wordt uitgesloten.

Logo’s en wisselkoersen

De logo’s en wisselkoersen van Bitcoin (BTH), Litecoin (LTC), Monero (XMR) en Ether (ETH) naar Zwitserse frank (CHF) zijn te zien op het display van een cryptocurrency-geldautomaat van blockchain-betalingsdienstaanbieder Bity in het House of Satoshi bitcoin en blockchain-winkel in Zürich, Zwitserland.

Het is onwaarschijnlijk dat de overheid de deur sluit voor cryptocurrencies en in plaats daarvan een genuanceerde benadering kiest. hoeveel kan polkadot waard worden in de toekomst? Ze zijn misschien niet toegestaan ​​als valuta om transacties af te wikkelen en betalingen te doen, maar kunnen worden aangehouden als activa zoals aandelen, goud of obligaties. Actieve werving door bedrijven, waaronder uitwisselingen en platforms, zou worden uitgesloten, vertelden mensen met kennis van de zaak aan ET.

 

Handel in crypto activa

De regering legt de laatste hand aan wetgeving die de weg vrijmaakt voor regulering van de handel in crypto-activa, terwijl het gebruik van virtuele valuta voor betalingen en transacties wordt uitgesloten. “Actieve werving zou niet zijn toegestaan… Details van het wetsvoorstel worden afgerond”, aldus een regeringsbron. De wetgeving die in de maak is, kan in de komende twee tot drie weken ter overweging naar het kabinet worden gebracht, zei de persoon.

De Securities and Exchange Board of India (Sebi) zou kunnen worden aangewezen als toezichthouder, hoewel er nog een laatste beslissing moet worden genomen. “Discussies over regelgeving zijn gaande”, zei de persoon.

 

Werken aan fiscale aspecten

De regering werkt ook aan de fiscale aspecten en de komende wetgeving zal dit naar verwachting aanpakken, voegde de persoon eraan toe. De regering wil het wetsvoorstel in de komende winterzitting van het parlement indienen. ET had op 8 november gemeld dat de regering waarschijnlijk de middenweg op cryptocurrencies zal nemen en niet zal kiezen voor een volledig verbod.

Een persoon die op de hoogte is van de discussies tijdens een vergadering onder voorzitterschap van premier Narendra Modi over cyrptocurrency zaterdag, zei dat de algemene mening binnen de regering is dat de genomen stappen proactief, “progressief en toekomstgericht” moeten zijn, aangezien het een evoluerende technologie was.

 

De permanente parlementaire commissie voor financiën die maandag vertegenwoordigers van de crypto-industrie ontmoette, leek ook de voorkeur te geven aan regulering en niet aan een volledig verbod, het standpunt dat wordt ingenomen door vertegenwoordigers van de industrie.

De Reserve Bank of India (RBI) heeft haar bezorgdheid geuit over cryptocurrencies die een bedreiging vormen voor de macro-economische en financiële stabiliteit en voor kapitaalcontroles. wat is de ethereum verwachting in 2022? Het ligt voor de hand dat men met het oog hierop voorstander is van een verbod.

RBI-gouverneur Shaktikanta Das herhaalde dinsdag dat het aantal cryptocurrency-accounts in India overdreven lijkt. Tijdens een State Bank of India-evenement op dinsdag in Mumbai zei hij dat er behoefte was aan een diepere discussie over cryptocurrencies en dat er nog geen goed geïnformeerd debat was over de belangrijkste zorgen, waarvan sommige door de RBI naar voren waren gebracht.

 

 

 

editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.