Site Loader

Bitcoin is sinds begin 2021 met bijna 70% gestegen, waardoor de hele cryptomarkt naar een gecombineerde waarde van $ 2 biljoen is gestegen. Maar een verhoogd toezicht op de regelgeving en intense prijsschommelingen hebben de vooruitzichten van bitcoin de laatste tijd gedempt. Sommige experts denken dat bitcoin de komende maanden sterk zal dalen.

Alles bij elkaar genomen heeft bitcoin een redelijk goed jaar achter de rug. De digitale valuta is sinds begin 2021 met bijna 70% gestegen, wat de hele cryptomarkt naar een gecombineerde waarde van $ 2 biljoen stuwt.

Grote cryptobedrijf

Het is een jaar waarin het eerste grote cryptobedrijf naar de beurs ging met het debuut van Coinbase in april, verhoogde deelname van Wall Street-banken zoals Goldman Sachs en de goedkeuring van het eerste Amerikaanse beursgenoteerde fonds gekoppeld aan bitcoin. Verhoogd regelgevend toezicht en intense prijsschommelingen hebben de vooruitzichten van bitcoin de laatste tijd echter getemperd. En experts waarschuwen dat de markt afstevent op een neergang.

Nu volgend jaar er al uitziet als een nieuwe achtbaanperiode voor digitale valuta, werpt CNBC een blik op de grootste voorspellingen van analisten.

 

Crypto-crash

Sommige experts denken dat bitcoin de komende maanden sterk zal dalen. De cryptocurrency steeg in november naar een recordhoogte van bijna $ 69.000. Het zit nu onder de $ 50.000, bijna 30% lager dan zijn hoogtepunt. welke crypto gaat stijgen? Wall Street-wijsheid definieert berenmarkten als een daling van 20% of meer ten opzichte van recente hoogtepunten, maar het is vermeldenswaard dat bitcoin berucht is vanwege zijn volatiliteit.

Carol Alexander, hoogleraar financiën aan de Sussex University, zei dat ze verwacht dat bitcoin in 2022 tot $ 10.000 zal dalen, waardoor al zijn winst in het afgelopen anderhalf jaar vrijwel teniet zal worden gedaan.

“Als ik nu een belegger was, zou ik erover nadenken om binnenkort uit bitcoin te komen, omdat de prijs waarschijnlijk volgend jaar zal crashen”, zei Alexander. Haar bearish call hangt af van het idee dat bitcoin “geen fundamentele waarde heeft” en meer als een “speeltje” dan als een investering dient.

 

Wat u moet weten voordat u in crypto investeert

Alexander waarschuwde dat de geschiedenis zich herhaalt. In 2018 tuimelde bitcoin bijna $ 3.000 na een paar maanden eerder naar een hoogtepunt van bijna $ 20.000 te zijn geklommen. De financiers van de cryptocurrency zeggen vaak dat de dingen deze keer anders zijn, omdat meer institutionele beleggers op de markt springen.

“Zonder twijfel lijkt de prijsgrafiek van Bitcoin veel historische zeepbellen en bustes te volgen en heeft het een ‘deze keer is het anders’-verhaal, net als andere bubbels”, zegt Todd Lowenstein, chief equity-strateeg van de private banking-tak van Union Bank.

Een veelvoorkomend investeringsargument voor bitcoin is dat het dient als een afdekking tegen stijgende inflatie veroorzaakt door overheidsstimulansen. Lowenstein zei dat er een risico bestaat dat een meer agressieve Federal Reserve de wind uit de zeilen van bitcoin haalt.

Strateeg waarschuwt voor kortetermijnvolatiliteit voor bitcoin, legt uit hoe het te verhandelen. Aandelen die inflatie spelen, bewegen nauw samen met cryptocurrency, ontdekte Trivariate Research. “Goldilocks-voorwaarden eindigen en het liquiditeitstij neemt af, wat overgewaardeerde activaklassen en speculatieve delen van de markt, waaronder cryptocurrencies, onevenredig zal schaden”, zei hij.

Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat het cryptofeest in 2022 zal eindigen. “De grootste risicofactor, namelijk [kwantitatieve afbouw] door de Fed, is besloten en waarschijnlijk al ingeprijsd”, zegt Yuya Hasegawa, cryptomarktanalist bij Japanese digital asset. Bitbank wisselen.

 

Eerste plek bitcoin ETF

Een grote ontwikkeling waar crypto-investeerders in 2022 naar uitkijken, is de goedkeuring van het eerste ter plaatse verhandelde bitcoin-beursfonds in de Verenigde Staten.

Hoewel de Securities and Exchange Commission dit jaar groen licht heeft gegeven voor de lancering van ProShares’ Bitcoin Strategy ETF, volgt het product bitcoin-futurescontracten in plaats van beleggers directe blootstelling aan de cryptocurrency zelf te geven.

Futures zijn financiële derivaten die een belegger verplichten om activa op een later tijdstip en tegen een overeengekomen prijs te kopen of te verkopen. Door futures-prijzen te volgen in plaats van bitcoin zelf, zeggen experts dat de ETF van ProShares te riskant kan zijn voor beginnende handelaren, van wie velen in crypto beleggen.

“De Bitcoin Futures ETF die dit jaar werd gelanceerd, wordt algemeen beschouwd als niet erg winkelvriendelijk gezien de hoge kosten die gepaard gaan met het doorrollen van contracten, die ongeveer 5-10% bedragen”, zegt Vijay Ayyar, vice-president van bedrijfsontwikkeling en wereldwijde expansie. bij cryptobeurs Luno.

“Toenemende druk/bewijs … wijst erop dat een Bitcoin Spot ETF in 2022 wordt goedgekeurd, voornamelijk omdat de markt nu groot en volwassen genoeg is omsteun er een.”

Grayscale Investments heeft een aanvraag ingediend om zijn bitcoin-trust, ‘s werelds grootste bitcoin-fonds, om te zetten in een spot-ETF. En er wachten nog tal van andere bitcoin ETF-applicaties in de coulissen.

 

Rotatie naar ‘DeFi’

Naarmate de crypto-industrie is geëvolueerd, is het marktaandeel van bitcoin afgenomen, waarbij andere digitale valuta’s zoals ethereum een ​​veel grotere rol spelen. Dit is iets wat analisten verwachten tot volgend jaar, aangezien investeerders steeds meer naar kleinere cryptovaluta kijken in de hoop op grote winsten.

Alexander van Sussex University markeerde ethereum, solana, polkadot en cardano als munten om naar te kijken in 2022. “Terwijl retailbeleggers de gevaren beginnen te beseffen van het verhandelen van bitcoin, vooral op niet-gereguleerde locaties, zullen ze overschakelen naar … andere munten die behoren tot blockchains die feitelijk een essentiële en fundamentele rol spelen in gedecentraliseerde financiën,” zei ze.

“Volgend jaar om deze tijd voorspel ik dat de marktkapitalisatie van bitcoin de helft zal zijn van de gecombineerde limiet van slimme contractmunten”, zoals ethereum en solana, voegde Alexander eraan toe, “of zelfs minder.”

Opkomende crypto-ontwikkelingen zoals gedecentraliseerde financiën en gedecentraliseerde autonome organisaties zijn “waarschijnlijk de gebieden met de meeste groei van crypto”, zegt Bryan Gross, netwerksteward bij cryptoplatform ICHI. beste crypto app Nederland vind je online. DeFi streeft ernaar traditionele financiële producten opnieuw te creëren zonder tussenpersonen, terwijl DAO’s kunnen worden gezien als een nieuw type internetgemeenschap.

Het totale geld dat in DeFi-services is gestort, overschreed dit jaar voor het eerst $ 200 miljard, en experts voorspellen dat de vraag in 2022 verder zal groeien. DeFi maakt deel uit van een bredere trend in technologie die bekend staat als Web3. De Web3-beweging roept op tot een nieuwe, gedecentraliseerde iteratie van internet die blockchain- en cryptocurrency-technologieën omvat, zoals niet-vervangbare tokens. Het heeft echter al sceptici gevonden, zoals Elon Musk en Jack Dorsey.

 

‘Een groot jaar op het gebied van regelgeving’

Regelgevers spanden dit jaar hun spieren op cryptocurrencies, waarbij China alle crypto-gerelateerde activiteiten volledig verbood en Amerikaanse autoriteiten hard optreden tegen bepaalde aspecten van de markt. Analisten verwachten algemeen dat regelgeving in 2022 een belangrijk thema zal zijn voor de sector.

“2022 wordt ongetwijfeld een groot jaar op het gebied van regelgeving”, zei Luno’s Ayyar. “De interesse van verschillende regeringen, en vooral de VS, om regulering in de crypto-ruimte te brengen, is niet groter geweest.”

Ayyar zei dat hij enige opheldering verwacht over de wettelijke “grijze zone” van andere cryptocurrencies dan bitcoin en ethereum, waarvan de SEC heeft gezegd dat het geen effecten zijn. Blockchain-bedrijf Ripple sluit de hoorns met de Amerikaanse waakhond over XRP, een cryptocurrency waarmee het nauw verbonden is. De SEC beweert dat XRP een niet-geregistreerde beveiliging is en dat $ 1,3 miljard aan tokens illegaal is verkocht door Ripple en twee van zijn leidinggevenden. Ripple van zijn kant zegt dat XRP niet als een beveiliging moet worden beschouwd.

 

Wat zijn NFT’s?

Experts zeggen dat een ander belangrijk gebiedsregelgevers zich waarschijnlijk volgend jaar zullen concentreren op stablecoins. Dit zijn tokens waarvan de waarde is gekoppeld aan de prijs van bestaande activa zoals de Amerikaanse dollar. Tether, ‘s werelds grootste stablecoin, is bijzonder controversieel omdat er zorgen zijn of het voldoende activa in zijn reserves heeft om zijn koppeling aan de dollar te rechtvaardigen.

“Ongetwijfeld wordt er meer onderzoek gedaan naar stabiele munten, aangezien toezichthouders onder de motorkap kijken naar de degelijkheid van het onderliggende onderpand en de hoeveelheid hefboomwerking die wordt ingezet”, zei Lowenstein.

“Mensen herinneren zich maar al te goed toen het onderpand achter de huizen- en hypotheekcrises verdacht werd en de risicobereidheid agressief werd herprijsd.”

Ondertussen zijn toezichthouders ook begonnen met het onderzoeken van de DeFi-ruimte. Eerder deze maand riep de overkoepelende centrale bankgroep de Bank for International Settlements op tot de regulering van DeFi, omdat ze zich zorgen maakt over diensten die zichzelf als “gedecentraliseerd” op de markt brengen, terwijl dat misschien niet het geval is.

 

 

 

 

 

 

editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.