Site Loader

Bootliefhebbers die op zoek zijn naar een rigid inflatable boat (RIB) kunnen kiezen uit tal van configuraties en opties. Als het gaat om de romp van een RIB, zijn er eigenlijk drie belangrijke materialen die gebruikt worden door bootfabrikanten. Het eerste is roto-gevormd plastic (polypropyleen), dat minder wordt gebruikt. De andere twee materialen domineren de RIB markt; glasvezel en aluminium. Wat je keuze ook is, achter iedere boot zou je eventueel een band kunnen hangen. Wellicht interessant voor jou; Je kunt een band achter boot kopen op Watersports4fun!

In sommige gevallen is de keuze tussen de materialen gebaseerd op persoonlijke omstandigheden. Dus voordat we enkele van de verschillen bespreken, wat nog belangrijker is, is te leren over hoe het vaartuig zal worden gebruikt, of wat voor soort omstandigheden het regelmatig zal moeten aankunnen.

Nog een opmerking: de meeste verkopers en fabrikanten zijn het erover eens dat kopers veel vragen moeten stellen over hoe het vaartuig is gebouwd. Een boater kan veel vertellen over de kwaliteit van een boot afhankelijk van het proces dat werd gebruikt om het te bouwen. Een assemblagelijn stijl optie zal bepaalde factoren hebben die van belang kunnen zijn om te komen, terwijl een met de hand gemaakte boot die door vele handen gaat voor de landing in de handen van een nieuwe eigenaar een bepaald niveau van vertrouwen kan bieden.

In de rest van dit artikel zullen we de verschillen in de meest populaire rompopties, glasvezel en aluminium, bespreken om kopers te helpen meer te weten te komen over welke keuze de beste pasvorm zou kunnen zijn.

En nog even snel iets tussendoor. Ga je met je boot varen, maar wil je bijvoorbeeld ook een aantal SUP boards meenemen? Kijk dan of er supboard aanbiedingen in 2021 zijn, zodat je kunt besparen op je aankoop.

Aluminium Romp Kenmerken

Een van de meest opvallende eigenschappen van een schip met een aluminium romp is de “taaiheid”. Het materiaal is bestand tegen kleine schokken en kan rotsachtige obstakels onder water en ondiepe diepten aan. Hoewel de romp kan buigen of krassen, is de kans groot dat het materiaal niet breekt.

Aluminium is van nature licht van gewicht, wat betekent dat het niet zoveel kracht nodig heeft om zich door het water voort te bewegen. Dit draagt bij aan het gebruik van minder brandstof, wat een voordeel kan zijn voor diegenen die hun rigide opblaasbare boot op dezelfde manier gebruiken als een auto. Als lichtere optie kunnen davitsystemen grotere tenders van dit metaal aan, wat een belangrijke factor kan zijn, afhankelijk van waar een booteigenaar zijn boot opslaat.

Als het gaat om het onderhoud van een boot met een aluminium romp, is onderhoud, net als bij elke andere boot, een essentieel onderdeel van de puzzel. Aluminium vaartuigen zijn gevoelig voor corrosie, vooral op laspunten en bevestigingspunten van hardware. Als de boot in het water blijft, zijn anodes van het grootste belang voor de structurele integriteit van de boot.

Boten met een aluminium romp kunnen, afhankelijk van hoe ze gebouwd zijn, veel lawaai maken. Het materiaal heeft een “echo” eigenschap, dus alles wat de romp raakt heeft een hoorbare uitstralende geluidsfactor.

Tenslotte, aluminium rompen zijn meestal duurdere opties in vergelijking met glasvezel in de RIB markt. Ze zullen ook duurder te repareren zijn omdat het vinden van iemand om te werken aan hen moeilijker is dan iemand die werkt aan glasvezel reparaties.

Glasvezel Romp Kenmerken

Aangezien glasvezel zo’n veel gebruikt materiaal is, wordt de technologie in het gebruik van dat materiaal voortdurend verbeterd. Bovendien is er altijd iemand beschikbaar om aan glasvezel te werken, aangezien het een eenvoudig materiaal is om mee te werken voor diegenen in de maritieme industrie.

De stijve opblaasbare boten van glasvezel hebben de neiging om meer ruimte onder het dek te hebben. Voor degenen die behoefte hebben aan ruime opslag en veilige lockboxen, is dit een uitstekende eigenschap omdat deze ruimtes niet aan het vaartuig gelast hoeven te worden.

Glasvezel heeft esthetische opties waar aluminium schepen moeilijk mee kunnen concurreren. De afwerkingen zijn gestroomlijnd en maken onderhoud en reiniging een stuk eenvoudiger. Terwijl lay-outs misschien minder en minder aanpasbaar zijn bij sommige RIB retailers, biedt glasvezel in het algemeen meer esthetische opties en opslag.

Glasvezel rompen hebben een soepele en stillere rit dan hun aluminium tegenhangers. Het materiaal is meer vergevingsgezind en absorbeert geluid beter dan aluminium. Het is iets comfortabeler onder de voeten omdat het bewegingen absorbeert, terwijl aluminium de neiging heeft bewegingen te weerkaatsen, wat voor een schokkerige rit kan zorgen.

editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.